Chcete pořídit svému pejskovi nový pelíšek? Použijte kód "DUBEN" na slevu 5%. Platnost kódu je od 1.4. do 30.4.2024 na celý sortiment.

Co je ortopedický pelíšek – k čemu slouží a proč je dobré ho pejskovi pořídit?

clanek

Nemoci, bohužel, nechodí jen po horách a lidech, ale i po psech. A není nic horšího, než když zrovna psí trable postihnou i vašeho miláčka. Artritida je u psů velmi častým onemocněním. Je tedy docela možné, že právě ona stojí za předčasným zeslábnutím obvyklých výkonů vašeho psa.

Ortopedické pelíšky jsou skvělým pomocníkem právě pro ty pejsky, kteří trpí onemocněním pohybového aparátu či onemocněním kloubů. Ale! Tento druh psích pelíšků a matrací je nezbytný nejen pro již nemocné psy, ale z preventivních důvodů je vhodné jej pořídit zejména i tehdy, máte-li doma většího hafana. Právě velká plemena psů jsou na onemocnění pohybového aparátu více náchylná.

Jaké výhody nabízí ortopedický pelíšek?

  • Jsou ergonomické, tudíž se dokonale přizpůsobí tvaru těla vašeho pejska.
  • Prevence proleženin a otlaků.
  • Snadno se z něj pejskovi vstává – má pevnou a stabilní konstrukci.
  • Dobrá tepelná izolace od chladné země.
  • Ortopedický pelíšek je rovný, nízký a bez zbytečných bariér, které by pejskovi ztěžovaly vstup nebo výstup z pelechu.
  • Částečně ulevuje od bolesti kloubů a celkové ztuhlosti pohybového aparátu.

Materiály

Hygiena, stejně jako pro člověka, tak i pro psa musí být na prvním místě. Všechny pelíšky pro pejsky v naší nabídce mají snímatelný potah a je možné je prát v automatické pračce na 30°C. Díky tomu lze pelech udržovat v dokonalé čistotě a nemusíte se obávat nepříjemných pachů.
Pro tyto účely jsou ideální materiály jako cordura, či vysoce kvalitní ekologická kůžeVnitřní část se pak nejčastěji vyrábí z nubuku. Spodní strana pelíšku by měla být protiskluzová.

Výplň  

Ortopedické pelíšky pro pejsky by měly být vyplněny paměťovou pěnou, trvanlivými bloky nebo z fixovaných sypkých materiálůProč je paměťová pěna ideální výplní?  Při zátěži klade mírný odpor a pelíšek se tak pod váhou psa nepropadáZároveň jde o perfektně pružný a pohodlný materiál, který skvěle kopíruje tělo hafana. Pes má tak zajištěné super pohodlíčko. Pakliže by pejsek ležel na příliš tvrdém povrchu, trpěl by. Dalším skvělý druhem výplně jsou kuličkové a další sypké materiály.

Tvar pelíšku

Ortopedický pelíšek / matrace pro psy je rovný, nízký a bez zbytečných bariér. Příliš vysoké okraje jsou pro psa trpícího artrózou nepříjemnou překážkouDůležitým aspektem je pak zvolení správné velikosti pelíšku. Pejsek by by měl mít možnost se na pelíšek zcela a pohodlně natáhnout.

Na našem e-shopu najdete jak ortopedické matrace pro psy, tak ortopedické pelíšky pro psy. V nabídce máme vždy více velikostí, takže si jednoduše vybere majitel každého psího plemene.

Běžte se mrknout a vyberte svému hafanovi ten jeho.